Ako odstrániť údaje o polohe z vašich fotografií iPhone v systéme iOS 13


ako odstrániť údaje o polohe z fotografií iphone na obrázku funkcie ios 13 ios13

Keď na zariadení iPhone alebo iPad nasnímate fotografiu, systém iOS automaticky zaznamená jeho inteligentné GPS na zaznamenanie presnej polohy záberu. To je nesmierne pohodlné, pretože vám umožňuje katalogizovať svoje množstvo obrázkov podľa presného umiestnenia a podľa príležitosti. Pomáha pri rozdeľovaní fotografických záberov a pomáha správcovi rodinnej pamäte sledovať roky a rodinu a priateľov, čo môže vyriešiť mnoho argumentov.

Metadáta o polohe fotografií sú väčšinou vítané. Ale niekedy to tak nie je. Keď zdieľate fotografiu s geolokačnými súradnicami označenými v údajoch EXIF ​​na fotografii, môžu diváci pomocou aplikácie Fotky zistiť, kde bola fotografia nasnímaná. Keď posielate fotografie na sociálne médiá, najmä na Twitteri, kde mnohí ľudia, ktorých osobne nepoznáte, môžu byť sledovateľmi, pravdepodobne nechcete uverejňovať fotografiu, ktorá je príliš blízko domova – alebo doma – bez nejakého spôsobu na odstránenie týchto informácií, iba na ochranu vášho súkromia. Dokonca aj so službou Facebook, ktorá je známa tým, že vás sleduje na celom internete, nemusí byť príjemné zverejniť obrázok priateľom, ktorý obsahuje toľko pôvodných údajov.

S iOS 13 spoločnosť Apple zdvojnásobuje svoj záväzok v oblasti bezpečnostných a sledovacích technológií tým, že poskytuje nový spôsob odstránenia informácií o umiestnení fotografie z akéhokoľvek záberu pred ich zdieľaním s niekým alebo na sociálnych médiách. Teraz môžete odstrániť polohu z fotografií, videí alebo viacerých obrázkov a filmov, ktoré chcete poslať, prostredníctvom e-mailu, správ, Facebooku, Twitteru, Messengeru alebo … pomenujte ho. Týmto spôsobom si nemusíte robiť starosti s neznámym zistením vašej približnej adresy z vašich záberov pre iPhone. Tu je návod, ako to urobiť.

  • Fotografujte svoju fotografiu alebo video ako zvyčajne v aplikácii Fotoaparát.
  • Nájdite album alebo sekciu, v ktorej žije fotografia.
  • Ak zdieľate iba jeden obrázok alebo video, otvorte ho a klepnite na ikonu zdieľam Tlačidlo.
  • Ak chcete zdieľať viac fotografií a videí, klepnite na vybrať v zobrazení albumu alebo sekcie klepnite na všetky súbory, ktoré odosielate, a potom klepnite na ikonu zdieľam Tlačidlo.
  • Keď sa chystáte zdieľať v aplikácii Fotografie, sledujte nové možnosti v systéme iOS 13.
  • Klepnite na možnosti a na ďalšej table prepnite vypnutie umiestnenia,
  • Potom odošlite svoju fotku prostredníctvom ľubovoľného kanála. Pre diváka už nebude možné dešifrovať miesto, kde bol zastrelený. Upozorňujeme, že prepínač nie je historický, ale musí sa resetovať po každom odoslaní.

Miesto môžete odstrániť iba v aplikácii Fotky pre iPhone, takže svoje fotografie zdieľajte priamo z aplikácie. Táto praktická funkcia ochrany osobných údajov pre systém iOS 13 je navrhnutá iba pre fotografie a videá, ktoré zdieľate s ostatnými. Fotografie nachádzajúce sa na vašom zariadení si zachovajú všetky informácie o svojej polohe – údaje o polohe sa odstránia iba na fotografie odoslané prostredníctvom textov, e-mailov alebo sociálnych médií. Ostatné metadáta spojené s obrázkom – čas, typ zariadenia, rýchlosť uzávierky a clona zostávajú s vaším záberom.Ako odstrániť údaje o polohe z fotografií iphone v ios 13 čMôžete vidieť, že údaje o polohe boli skutočne odstránené v systéme iOS 13. Ak chcete zobraziť, kde bola fotografia alebo video nasnímaná, prejdite prstom nahor v aplikácii Fotografie. Ak bola poloha pri snímaní povolená, zobrazí sa mapa s označením miesta v službe Miesta. Vypnutie funkcie Poloha pomocou novej funkcie systému iOS 13 znamená, že keď obraz zdieľate, nebude mať s ním obraz metadát o polohe.

Odstránenie geografickej polohy z fotografií v systéme iOS 12

Aj keď ste ešte nenainštalovali systém iOS 13 alebo ak chcete počkať, kým sa nevyčistia všetky chyby, môžete svoju geolokáciu skryť pred obrázkami, ktoré uverejníte na verejnosti. V systéme iOS 12 existuje niekoľko spôsobov, ako odstrániť geografické značky z fotografií a videí, ale v porovnaní so systémom iOS 13 to vyžaduje niekoľko ďalších krokov a nie je také flexibilné. Tu je uvedený postup.

Zakázať služby určovania polohy

  • zvoliť nastavenie z plochy zariadenia.
  • Prejdite nadol a vyhľadajte ikonu súkromia výber a klepnite na.
  • kohútik Služby určovania polohy,
  • kohútik fotoaparát,
  • kohútik nikdy,

Táto akcia zabráni aplikácii Fotoaparát v zaznamenávaní informácií o polohe vo vašom zábere, takže nemôžete zdieľať to, čo nemáte. Táto metóda však môže byť nevhodná, ak si chcete tieto metaúdaje uchovať pre osobné použitie, aj keď ich nechcete zdieľať.

Použite aplikáciu tretej strany

Existuje niekoľko aplikácií tretích strán, ktoré môžete použiť na odstránenie metadát aplikácie Camera Camera. Tu je niekoľko našich obľúbených položiek.

Metapho: Metapho (4 doláre) je rozšírenie zdieľania, ktoré sa zobrazí po klepnutí na príkaz zdieľania akejkoľvek fotografie v telefóne. Umožňuje vám zobraziť metadáta fotografií pre iOS, ako sú dátum, názov súboru, veľkosť, model fotoaparátu, rýchlosť uzávierky a umiestnenie. Môžete skontrolovať metadáta a exportovať obrázok bez metadát. Môžete tiež vidieť údaje EXIF ​​fotografií, bezpečné zdieľanie odstránením geografických značiek a osobných údajov, zmeniť dátum a čas fotografie, pridať alebo zmeniť údaje o geolokacii fotografie, upraviť naraz viac metadát a uložiť ako novú kópiu alebo nahradiť originál s reverzibilnou verziou.

EXIF: Exify ($ 2) vám nielen umožňuje prístup k mimoriadne podrobným informáciám o vašich obrázkoch, ako sú napríklad poloha, nadmorská výška a mapy, a zachytáva čas v miestnom čase a UTC, umožňuje vám tiež selektívne odstraňovať, meniť a nahrádzať informácie. Medzi jeho mnohé funkcie patrí možnosť odstraňovania informácií o polohe a pridávania metadát GPS z iného obrázka.

ViewExif: Rozšírenie aplikácie ViewExif ($ 1) je určené pre ľudí, ktorí chcú chrániť svoje súkromie. Umožňuje zdieľať fotografie bez metadát na Twitteri, Facebooku a e-maile.

Odporúčania redaktorov